Jablečný kompot

Suroviny:

800 g jablek

800 ml vody

100 g cukru krupice (u sladkých jablek může být méně)

1 lžička citronové šťávy

hřebíček

celá nebo mletá skořice

hvězdičky badyánu

Postup:

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, které pěchujeme do sklenic. Do každé sklenice přidáme 3 ks hřebíčku a jednu menší celou skořici nebo půl lžičky mleté, případně badyán.

Do vody přidáme cukr a citronovou šťávu, cukr necháme rozpustit a poté jablka tímto nálevem přelijeme. 

Sterilujeme 20 min při 80 °C. Sklenice vyjmeme a otočíme dnem vzhůru, po vychladnutí otočíme zpět.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky