Domácí kečup

Suroviny:

800 g jablek

800 ml vody

100 g cukru krupice (u sladkých jablek může být méně)

1 lžička citronové šťávy

2,5 kg rajčat

3 ks velké cibule ( 250 g)

5 stroužků česneku

120 ml octa

5 ks nové koření

5 ks celý pepř

1 lžíce soli

1 ks bobkový list

1 lžička červené papriky (může být pálivá i chilli)

150 g cukru (může být i méně, aby nebyl tak sladký)

3 ks jablek

Postup:

Rajčata umyjeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky, česnek na plátky Jablka bez jadřinců nakrájíme rovněž na kostičky. Do hrnce dáme rajčata, cibuli, česnek jablka a všechny další ingredience kromě cukru. Vaříme asi 30 min. Občas zamícháme, aby se nám rajčata nepřipalovala. Snažíme se odvařit vodu, kterou nám rajčata pustila. Vodu případně sebereme sběračkou a můžeme použít na základ rajčatové polévky. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme cukr a ještě chvíli vaříme do zhoustnutí. 

Horké nalijeme do skleniček, uzavřeme víčka a otočíme víčkem dolů. Po vychladnutí otočíme zpět. 

Pokud chceme kečup uchovat delší dobu, zavaříme jej cca 20 min při 80 °C.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky